Ova Politika privatnosti je kreirana da bude od koristi onima koji su zabrinuti kako se njihovi lični podaci koriste na mreži.

Da biste bolje razumeli kako prikupljamo, održavamo, otkrivamo i štitimo vaše lične podatke, pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti.

KOJI SE LIČNI PODACI PRIKUPLJAJU OD LJUDI PRILIKOM POSETE NAŠEM VEB SAJTU, BLOGU ILI APLIKACIJI?

Prilikom posete našem veb sajtu, registracije za bilten ili popunjavanja obrasca, po potrebi, možda će se od vas tražiti da unesete svoje lične podatke kao što su ime, broj telefona, adresa e-pošte, poštanska adresa, informacije o kreditnoj kartici da biste vam pomogli sa svojim iskustvom.

KADA PRIKUPLJAMO INFORMACIJE?

Prikupljamo vaše informacije kada naručite, popunite formular, registrujete se na našem sajtu, odgovorite na anketu, pretplatite se na bilten ili unesete informacije na naš sajt.

KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?

Kada se registrujete, izvršite kupovinu, naručite, surfujete veb-sajtom, odgovorite na marketinšku komunikaciju ili koristite neke druge funkcije veb sajta, možemo da koristimo vaše lične podatke na sledeće načine:

Da biste nam omogućili da isporučimo odgovarajuću vrstu sadržaja i ponude proizvoda za koje ste najviše zainteresovani.

Da personalizujete svoje iskustvo kao korisnika i poboljšamo naš veb sajt da vam bolje služi.

Da biste upravljali promocijom, anketom ili drugom funkcijom sajta.

Za brzu obradu vaših transakcija.

Za slanje povremenih e-poruka u vezi sa proizvodima i uslugama.

KAKO ŠTITIMO INFORMACIJE O POSETIOCIMA?

Želimo da imate bezbedno iskustvo dok posećujete naš veb sajt i stoga se naš veb sajt redovno skenira u potrazi za bezbednosnim rupama i ranjivostima.

Koristimo redovno skeniranje zlonamernog softvera.

Vašim ličnim podacima može pristupiti ograničeni broj osoba sa posebnim pravima pristupa. Koristimo bezbedne mreže i tehnologije kao što je SSL – sloj bezbedne utičnice tako da su sve osetljive/kreditne informacije koje date šifrovane.

Kada korisnik naredi porudžbinu, mi primenjujemo različite bezbednosne mere da bismo očuvali bezbednost vaših ličnih podataka.

Ne čuvamo niti obrađujemo vaše transakcije na našim serverima. Umesto toga, oni se obrađuju preko provajdera mrežnog prolaza.

DA LI KORISTIMO „KOLAČIĆE“?

Da. Kao i skoro svi veb sajtovi, mi koristimo kolačiće koji su male datoteke koje veb sajt ili njegov dobavljač usluga stavljaju na hard disk vašeg računara kada posećujete veb sajtove (ako vi to dozvolite).

ZAŠTO KORISTIMO „KOLAČIĆE“?

Oni omogućavaju sistemima sajta ili dobavljaču usluga da shvate i pamte određene informacije. Na primer, koristimo kolačiće da bismo nam pomogli da obradimo artikle u vašoj korpi i razumemo vaša podešavanja na osnovu prethodnih aktivnosti na sajtu, kako bismo vam pružili poboljšane usluge. Kolačići nam omogućavaju da sastavimo zbirne podatke u vezi sa saobraćajem na sajtu i interakcijom, kako bismo mogli da ponudimo najbolja iskustva i alate na sajtu u budućnosti.

Takođe možemo da uključimo funkcije koje pružaju pouzdane usluge trećih strana koje prate ove informacije u naše ime.

Svaki put kada se kolačić pošalje, možete odlučiti da vas računar upozori ili možete da isključite sve kolačiće. Ovu opciju možete da rešite preko podešavanja pretraživača (poput Internet Explorer-a). Savetujemo vam da pogledate meni za pomoć vašeg pretraživača da biste saznali na koji način možete da izmenite kolačiće.

Neke funkcije mogu biti ograničene u slučaju da isključite kolačiće, a neke od naših usluga neće funkcionisati kako treba, ali i dalje možete da kupujete i naručujete.

OTKRIVANJE TREĆIH LICA

Ne trgujemo, ne prodajemo niti na drugi način prenosimo vaše lične podatke na spoljne strane osim ako vam ne damo obaveštenje. To ne uključuje one partnere za hostovanje veb stranica i druge strane koje nam pomažu u poslovanju, radu naše veb stranice ili servisiranju vas, ako se te strane slažu da čuvaju ove informacije kao poverljive. Takođe možemo da otkrijemo vaše informacije kada smatramo da je objavljivanje u skladu sa zakonom, da poštujemo smernice našeg sajta ili zaštitimo svoja ili tuđa prava, bezbednost ili imovinu.

U svakom slučaju, podaci o posetiocima koji se ne mogu identifikovati mogu se preneti drugim stranama za oglašavanje, marketing ili druge namene.

VEZE TREĆE STRANE

Možemo da ponudimo usluge ili proizvode trećih lica na našoj veb lokaciji. Stoga, mi nemamo nikakvu odgovornost za aktivnosti i sadržaj ovih povezanih sajtova jer imaju nezavisne i zasebne politike privatnosti. Međutim, nastojimo da zaštitimo integritet našeg veb sajta i pozdravljamo sve povratne informacije o ovim sajtovima.

GOOGLE

Google-ovi zahtevi za oglašavanje su uspostavljeni da bi korisnicima pružili pozitivno iskustvo, a mogu se sumirati Google-ovim principima oglašavanja.

Https://Support.Google.Com/Adwordspolicy/Answer/1316548?Hl=En

 

GOOGLE ADSENSE OGLASNI „KOLAČIĆI“

Kao dobavljač treće strane, Google koristi kolačiće za prikazivanje oglasa našim korisnicima na osnovu njihove posete našem veb sajtu. Korisnici mogu da odustanu od upotrebe Google DART  „kolačića“ tako što će posetiti Google politiku privatnosti za oglase i sadržajnu mrežu.

U skladu sa Zakonom o politici privatnosti na mreži, primenili smo sledeće:

  • Ponovno oglašavanje sa Google AdSense-om

Zajedno sa dobavljačima trećih strana, prikupljamo podatke o interakcijama korisnika sa prikazima oglasa i drugim funkcijama oglasnih usluga (kao što je Google, koristi „kolačića“ prve strane,„kolačića“ Google analitike, „kolačića“ dvostrukog klika).

Opredeljuju se:

Korisnici mogu da upravljaju načinom na koji se Google oglašava pomoću stranice sa podešavanjima Google oglasa. Možete birati tako što ćete trajno koristiti dodatak za pregledač za onemogućavanje Google analitike ili tako što ćete posetiti stranicu za onemogućavanje Inicijative za mrežno oglašavanje.

Naša politika privatnosti kada je kreirana, povezana je na našoj početnoj stranici i prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naš veb sajt.

Na našoj stranici sa politikom privatnosti korisnici će biti obavešteni o svim promenama u vezi sa izmenama politike privatnosti:

Korisnici mogu da promene svoje lične podatke slanjem e-pošte ili pozivom.

DO-NOT-TRACK RUKOVANJE SIGNALIMA

Kada je mehanizam DNT pretraživača na mestu, mi ne pratimo, ne koristimo oglašavanje niti postavljamo „kolačića“. Takođe ne dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih lica.

COPPA (ZAKON O ONLAJN ZAŠTITI PRIVATNOSTI DECE)

Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu kada je u pitanju prikupljanje ličnih podataka dece mlađe od 13 godina. Nacionalna agencija za zaštitu potrošača, Federalna trgovinska komisija, navodi šta onlajn usluge i operateri veb sajtova moraju da urade da bi zaštitili Bezbednost i privatnost dece na mreži.

FER INFORMACIJSKA PRAKSA

Principi pravične prakse informisanja su od suštinskog značaja za zakon o privatnosti u Sjedinjenim Državama, a njegovi koncepti su igrali važnu ulogu u razvoju zakona o zaštiti podataka širom sveta.

U slučaju povrede podataka, mi ćemo preduzeti sledeće radnje koje su u skladu sa praksom poštenog informisanja:

  • Obavestićemo korisnike putem e-pošte u roku od 7 radnih dana
  • Obavestićemo korisnike putem obaveštenja na sajtu u roku od 7 radnih dana

Primenjujemo princip individualnog obeštećenja. Pojedinci se obraćaju sudovima da istraže ili krivično gone nepoštovanje od strane sakupljača ili obrađivača podataka.

CAN-SPAM UKAZ

Zakon o CAN-SPAM-u utvrđuje zahteve za komercijalne poruke i postavlja pravila za komercijalnu e-poštu, omogućavajući primaocima da spreče da im se e-poruke šalju, kao i precizne kazne za kršenje.

Saglasni smo sa sledećim tokom prikupljanja vaše adrese e-pošte:

Ako u bilo kom trenutku želite da se odjavite od primanja e-poruka, možete nam poslati e-poštu na

I brzo ćemo vas ukloniti iz SVE prepiske.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti, možete nas kontaktirati koristeći informacije u nastavku.